Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
Diumenge passat 20 de desembre es va celebrar la gala dels premis del V Festival Nacional de Teatre Universitari, organitzat per la Federació Espanyola de Teatre Universitari, entitat les finalitats de la qual són promocionar l'activitat teatral universitària, establir sinergies i intercanvis entre els grups de teatre universitari i fomentar el mestissatge entre el teatre universitari, el teatre professional i el teatre aficionat.
Al certamen es van presentar 19 obres pertanyents a 16 agrupacions de 13 universitats (UCM, UC, UPC, O. Loyola, UPNA, UN, UPM, UA, UAL, UVAL, UC3, US i O.P. Olavide). En ells, les recents estrenes de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, Medea i Un bell cadàver, que van obtenir un total de vuit nominacions oficials i tres premis.
Medea (nominada a millor muntatge, millor direcció, més ben audiovisual, millor actriu de repartiment i millor artriz principal), va resultar guardonada amb els premis a la millor actriu principal i actriu de repartiment, Samara Campaña, com Medea, i Aitana García Sant Joan, com Corifea, respectivament.
Anna Órtola, Iván Jiménez, Laura Gil Pérez, Lliça Shpilkina, Pablo L. Màs i Silvia Pinardo, d'Un bell cadàver (nominat a millor cartell d'obra, millor espai escènic i millor espai lumínic), va aconseguir el primer premi en la categoria de millor espai escènic.
El dilluns 14 de desembre, l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant celebra el seu tradicional Acte anual amb el qual reconeix el treball i la generositat de les persones que han fet donacions de documentació als seus fons. Enguany, a més, es rendirà un homenatge a la figura d'Enrique Cerdán Tato, escriptor, crític literari, professor, periodista i cronista d'Alacant, la seua ciutat natal, inaugurant a continuació l'exposició «Enrique Cerdán Tato. Memòria del compromís» a la Sala Polivalent el Museu de la Universitat d'Alacant, amb la intervenció d'alguns dels comissaris de la mateixa (Beatriz Bustos Mendoza, Francisco Moreno Sáez, José Carlos Rovira Soler i Manuel Valero Gómez).
L'última obra de David Fincher té com a referència l'òpera preval d'Orson Welles. Algunes de les seues idees estaven ja en la predecessora. I el mèrit és també del genial director de fotografia Gregg Toland.
El Museu de la Universitat d'Alacant i la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA inauguren el dijous 10 de desembre, a les 20 hores, l'exposició "Antoni Miró. De Museu", una mostra que arreplega més de 200 obres realitzades per l'artista alcoià des de 2012 fins a l'actualitat. La Sala el Cub del MUA albegará aquesta exposició fins al pròxim 21 de febrer de 2021. L'acte inaugural inclourà el lliurament de Premis de la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA.
Circumstàncies excepcionals relacionades amb l'actual crisi sanitària obliguen a la cancel·lació de l'Assaig de Portes Obertes i el Concert de Nadal de l'OFUA previstos per al 20 i 21 de desembre.
Dimecres 16 de desembre 2020 - 19.00 h. - Paranimf
"Et vull, Benedetti" és un dels actes que culminen la celebració del Centenari Mario Benedetti. Aquest recital és un homenatge a l'escriptor uruguaià amb l'exili com a eix principal, a través dels seus poemes, proses, i altres veus de la literatura llatinoamericana i espanyola.
Des de l'Aula de Cinema de la UA ens ofereixen les Píndoles de Cinema UA en el canal de YouTube de Cultura en la UA , una sèrie de vídeos sobre diversos temes del Setè Art, amb l'objectiu de generar debat.
En aquesta ocasió analitzem dos estils contraposats d'entendre el cinema. Hollywood ens sedueix constantment amb un al·luvió de recursos dirigits a emocionar-nos, caent a vegades en l'efectisme. Rossellini, abanderat de l'austeritat, confiava que els fets emocionaren per si mateixos, evitant adorns innecessaris
Paranimf UA. 10 de desembre - 19.00 h
Entrada per invitació.
Després de la projecció hi haurà un col·loqui en el qual participaran l'actor Jany Collado, que interpreta a Guillem, Maria Martí, que interpreta a Ana Estellés, i el productor de SUICAfilms Pepe Andreu.
El film arreplega la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista assassinat per un grup d'ultradreta l'11 d'abril de 1993; i la seua lluita per a evitar la manipulació de la mort del seu fill.