RECUERDO DE UNA ESPERANZA. LA II REPUBLICA EN ALICANTE Servei de Cultura

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei de Cultura   Servei de Cultura
Servei de Cultura

RECUERDO DE UNA ESPERANZA. LA II REPUBLICA EN ALICANTE

Descriptor

El bastó de comandament i la Legió d'Honor de l'alcalde republicà Lorenzo Carbonell; cartells de futbol, d'un espectacle còmic-taurí, d'una obra teatral a Alcoi, d'una pel·lícula sonora en Banyeres, de les eleccions republicanes del 12 d'abril; libritos de paper de fumar, una Constitució de 1931, baralles infantils, una petaca republicana, i una placa de l'Escola Republicana són algunes de les peces que componen l'exposició Recorde d'una esperança. La Segona República a Alacant (1931-1936).

Nascuda amb motiu de la commemoració dels 80 anys de la Segona República, aprofundeix en temes com la proclamació de la República, el context internacional, els sindicats, els problemes socials, conflictes religiosos, canvis en l'ensenyament i el paper de les dones durant aquest període ja que van aconseguir la ciutadania plena després d'aconseguir el dret al sufragi.

Amb ella es pretén recuperar la memòria d'un període de la història a Alacant ple de tensions, conflictes i esperances. Possiblement no hi ha hagut una altra etapa en la història d'Espanya en què tants alacantins ocuparen alts càrrecs administratius d'estat.

L'exposició ha sigut comisariada pel doctor en Història Francisco Moreno, la professora d'Història Contemporània de la UA Mónica Moreno i el doctor en Història i professor de l'IES Figueras Pacheco d'Alacant Juan Martínez Leal.

Peces
Grandària
Empaquetat
Sistema de muntatge
Comissaris
Premsa / webs
Llocs on ha sigut exposada

Formulari de sol·licitud d'exposicions