MUJERES DE LA TRANSICIÓN Servei de Cultura

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei de Cultura   Servei de Cultura
Servei de Cultura

MUJERES DE LA TRANSICIÓN

Descriptor

L'exposició "Dones de la Transició", fruit del projecte de recerca «Fent Història: Gènere i Transició a Espanya», s'uneix a la commemoració de la Constitució Espanyola.

Aquesta exposició suposa una bona mostra del treball de la Universitat d'Alacant per a contribuir a difondre les experiències, iniciatives i actuacions de les dones durant la transició de la dictadura franquista al règim democràtic, posant en relleu la seua participació i protagonisme en la consolidació de la democràcia actual, i de la constitució que avui celebrem.

Aquesta exposició, comisariada per les professores de la Universitat d'Alacant Mar Esquembre i Mónica Moreno, és un dels primers resultats de caràcter divulgatiu i docent del projecte de recerca que ha comptat amb la col·laboració de l'Arxiu de la Democràcia, del Museu de la Universitat d'Alacant, Centre d'Estudis sobre la Dona i Taller d'Imatge de la Fundació General de la Universitat d'Alacant.

Dones de la Transició, pretén contribuir a enfortir una memòria col·lectiva cívica i democràtica en la qual les dones no estiguen absents. I és que, recuperar les experiències de les dones que van viure la Transició espanyola permet integrar, a través de les veus oblidades, altres perspectives que condueixen a un millor coneixement del nostre passat immediat i de la nostra realitat actual.

Així, a través d'aquestes imatges que mostren la quantitat d'escenaris i moments en les quals les dones van ser protagonistes actives de la societat, ja siga en la campanya de l'OTAN, en les primeres eleccions municipals...- , iniciatives en les quals van ser partícips en primera línia de les lluites i els assoliments que la Transició va portar amb si, podrem reivindicar aqueix paper central i necessari, aqueixa integració fonamental en la societat que s'estava construint llavors i de la qual som hereus ara.

Peces
Grandària
Empaquetat
Característiques de l'obra
Sistema de muntatge
Comissaris
Premsa / webs
Llocs on ha sigut exposada

 

Formulari de sol·licitud d'exposicions