Saltar apartados

HUMOR SOCIAL: UNA GENERACIÓN PÉRDIDA

Descriptor

L'humorista gràfic i comissari de la mostra, Enrique Pérez, assegura que el tema d'aquesta edició se centra en els devastadors efectes de la crisi i la seua gestió, "el desmantellament de l'Estat del Benestar i les seues conseqüències per la falta d'expectatives i eixides laborals, amb un atur juvenil superior al 50%", tal com afig Juli Sanchis, vicepresident de FECO-Espanya.

En total s'exposaran una trentena de treballs que han sigut triats per a donar forma a la mostra: "hem rebut 123 dibuixos però, per problemes d'espai en la sala, és impossible exposar-los tots", afirma Enrique. La nacionalitat dels autors seleccionats és molt diversa i, a més d'espanyols, la mostra inclou treballs d'autors argentins, colombians, cubans o francesos, entre uns altres.

Entre els autors que exposen la seua particular visió d'Una "generació perduda...o dues" trobem humoristes gràfics de la talla de Forges, Malagón, Ermengol, Jonc, Napi, Angelines, Ché i Ortifus, entre uns altres que han volgut donar els seus treballs a aquesta exposició de compromís i denúncia social a través de l'humor.

Els caricaturistes que participen analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen a l'espectador en els més variats aspectes socials. En exposicions anteriors van centrar la seua mirada en temes com la desocupació juvenil, el maltractament a les dones, la corrupció, la intolerància, la importància de la lectura, la discriminació, la crisi de valors, els desnonaments i altres aspectes on, amb els elements de l'humor i la sàtira, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

Peces
  • Nº de peces: 60 dibuixos sense marc, dels quals seleccionen un nombre determinat depenent de l'espai
Grandària
  • 60 dibuixos en A3 cm
Característiques de l'obra
  • Dibuixos en paper
Sistema de muntatge
  • Pot posar-se masilla de pegar per darrere
  • Pot penjar-se en marc clip
  • Per favor, cuiden les peces
Comissari
  • Enrique Pérez Penedo
Premsa / webs

 

Llocs on ha sigut exposada
  • Seu Ciutat d'Alacant. Sala Miguel Hernández. De l'11 de desembre de 2014, al 8 de gener de 2015

Formulari de sol·licitud d'exposicions

Servei de Cultura


Servei de Cultura
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3725 / (+34) 96 590 3300

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464