HUMOR SOCIAL: UNA GENERACIÓN PÉRDIDA Servei de Cultura

Ir a contenido Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Menú
Serveis
Logo Servei de Cultura   Servei de Cultura
Servei de Cultura

HUMOR SOCIAL: UNA GENERACIÓN PÉRDIDA

Descriptor

L'humorista gràfic i comissari de la mostra, Enrique Pérez, assegura que el tema d'aquesta edició se centra en els devastadors efectes de la crisi i la seua gestió, "el desmantellament de l'Estat del Benestar i les seues conseqüències per la falta d'expectatives i eixides laborals, amb un atur juvenil superior al 50%", tal com afig Juli Sanchis, vicepresident de FECO-Espanya.

En total s'exposaran una trentena de treballs que han sigut triats per a donar forma a la mostra: "hem rebut 123 dibuixos però, per problemes d'espai en la sala, és impossible exposar-los tots", afirma Enrique. La nacionalitat dels autors seleccionats és molt diversa i, a més d'espanyols, la mostra inclou treballs d'autors argentins, colombians, cubans o francesos, entre uns altres.

Entre els autors que exposen la seua particular visió d'Una "generació perduda...o dues" trobem humoristes gràfics de la talla de Forges, Malagón, Ermengol, Jonc, Napi, Angelines, Ché i Ortifus, entre uns altres que han volgut donar els seus treballs a aquesta exposició de compromís i denúncia social a través de l'humor.

Els caricaturistes que participen analitzen els successos actuals amb una visió crítica i sensibilitzen a l'espectador en els més variats aspectes socials. En exposicions anteriors van centrar la seua mirada en temes com la desocupació juvenil, el maltractament a les dones, la corrupció, la intolerància, la importància de la lectura, la discriminació, la crisi de valors, els desnonaments i altres aspectes on, amb els elements de l'humor i la sàtira, es qüestionen les causes de múltiples manifestacions que afecten el desenvolupament social.

Peces
Grandària
Característiques de l'obra
Sistema de muntatge
Comissari
Premsa / webs

 

Llocs on ha sigut exposada

Formulari de sol·licitud d'exposicions