Saltar apartados
  • UA
  • Servei de Cultura
  • DEL MORAT Al NEGRE. VIOLÈNCIA DE GÈNERE..RÀFICA ALACANTINA 2004-2016 (4ª edició)

DEL MORAT Al NEGRE. VIOLÈNCIA DE GÈNERE A TRAVÉS DE LA PREMSA GRÀFICA ALACANTINA 2004-2016 (4ª edició)

Descriptor

Del Morat al Negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina 2004-2016, un conjunt de fotografies realitzades per fotoperiodistas alacantins sobre temes relacionats amb la violència de gènere.

Segons el comissari de l'exposició Ángel García Catalá, "No es pot fotografiar la misèria moral dels agressors i la desolació que la mort produeix en les famílies de les víctimes amb metàfores. Es pot però no s'ha de fer perquè seria pur maquillatge suavitzant i ens allunyaríem del que pretenem: que la societat es pose en la pell d'aquestes persones i reaccione, se solidaritze, s'indigne, s'espante, actue, eduque en conseqüència i no s'hi acostume mai", hi afig.

"Quan arriba el moment d'organitzar una exposició com la que estan veient, sempre ens preguntem -els meus companys de professió i jo- si desenterrar la memòria d'aquestes xiques de la foscor dels discos durs serveix per a alguna cosa. El primer impuls ens porta a respondre que no, millor no remoure tant dolor. Després entren en joc els conceptes d'oblit, buit i inacció i amb ells, els dubtes. Es busseja en les hemeroteques, es llig, es reflexiona sobre la por, la mort i la injustícia i s'acaba concloent que no existeix un altre homenatge que des de la nostra professió siguem capaces de fer. Perquè no s'oblide. Perquè no us obliden." Ángel García Catalá, Comissari de l'exposició

La mostra és un projecte de recerca periodística realitzat per un grup de fotoreporters alacantins -que pertanyen a diversos mitjans de comunicació- al voltant d'alguns dels casos de violència de gènere, concretament els registrats en l'àmbit familiar, esdevinguts en la nostra província en els últims anys.

L'exposició compta amb la col·laboració de l'Associació de fotoreporters de la província d'Alacant (AFPA).

Peces
  • N. de peces: 32 lones amb una foto, 1 lona amb un títol
Grandària
  • 32 lones de 150 x 70 cm
  • 1 títol de 180 x 90 cm
Empaquetat
  • 1 rotllo (120 cm), 20 quilos
Característiques de l'obra
  • Fotografies de premsa exposades en lones de gran format. Requereix un fullet (amb les cartelas numerades, ja que la lona només conté el nombre de la fotografia).
Sistema de muntatge
  • Les lones es pengen amb bridas.

.

Comissaris
  • Ángel García Catalá
Premsa / webs

 

Llocs on ha sigut exposada

 

Formulari de sol·licitud d'exposicions

Servei de Cultura


Servei de Cultura
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3725 / (+34) 96 590 3300

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464