Saltar apartados
 • UA
 • Servei de Cultura
 • CONTRA LES REGLES: LESBIANES, GAIS, TRANSEXUALES I BISEXUALES EN L'ESPORT.

CONTRA LES REGLES: LESBIANES, GAIS, TRANSEXUALES I BISEXUALES EN L'ESPORT.

Descriptor

Aquesta exposició no pretén ser exhaustiva, encara que sí vol ajudar a eliminar els tabús sobre la diversitat afectiu-sexual i de gènere en l'esport, alhora que crida l'atenció sobre les diferents formes de discriminació que es produeixen en l'esport contra persones LGTB o que se'ls pressuposa. Al mateix temps, aquesta exposició, desitja mostrar que l'esport ofereix al Col·lectiu LGTBI una possibilitat de viure les seues vides amb autoestima.


En l'expo, es visibiliza alguns noms que viuen obertament la seua condició sexual. Però alguns noms, entre centenars de milers d'esportistes que practiquen cada dia una o una altra modalitat esportiva en quasi qualsevol país del món, és una xifra molt reduïda. L'exposició tracta de contribuir a l'eliminació dels prejudicis que encara perviuen sobre l'homosexualitat en el món de l'esport. I, de pas, destaca i enumera les diferents formes de discriminació que es produeixen contra les persones lesbianes, gais, bisexuales i transexuales.

 

L'expo s'organitza en dos blocs:

Un bloc compost per 6 panells, cada panell amb un color de l'arc de San Martí i van des del panell de presentació (Roig) passant per la magnitud de la discriminació homòfoba i tránsfoba i l´evolució en els últims anys (Taronja), centrant en xifres i dades alguns dels últims estudis recents (Groc) parlant d'algunes curiositats del Col·lectiu LGTB i els esports (Verd) analitzant l'esport rei, el futbol i les accions més importants de l'última dècada (Blau) i finalitza el primer bloc llançant missatges sobre la visibilitat esportiva (Morat)

Finalment, l'exposició es tanca amb la biografia de 4 esportistes, LGTB, de diferents disciplines i nacionalitats, que serveixen per a fer visible que l'èxit esportiu no està renyit de cap manera amb l'orientació sexual o la identitat de gènere de les persones. I dos panells finals sobre referents amb valor i l'últim sobre les últimes notícies relacionades amb la diversitat i l'esport.

Peces
 • N. de peces: 12
Grandària
 • 12 panells 1 metre x 2 metres
 • 12 peanyes metàl·liques
Empaquetat
 • N. de paquets: 3 paquets
 • Pes: 9 kg
Característiques de l'obra
 • Panells de PVC alleugerit molt semblat al cartó ploma
Sistema de muntatge
 • Panells PVC alleugerit amb una peanya com a suport
Coordinador Tècnic
 • Juan David Santiago Torres (juandavid.santiago@ua.es)
Premsa / webs
Llocs on ha sigut exposada
 • Pavelló d'Esports Universitat d'Alacant. Del 20 de Febrer al 26 de Febrer de 2017
 • Biblioteca General Universitat d'Alacant. Del 27 de Febrer al 6 de Març de 2017

 

Formulari de sol·licitud d'exposicions

Servei de Cultura


Servei de Cultura
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3725 / (+34) 96 590 3300

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464