Saltar apartados

Sales Aifos i Trànsit

Sala Aifos

Situada a l'Edifici C de la Facultat de Filosofia i Lletres. És una àmplia sala al costat de la qual podem trobar el Centre d'Estudis Iberomericans Mario Benedetti i la biblioteca personal de l'autor a Madrid que va arribar a la UA.

Exposicions actuals

humor social 2017La desigualtat protagonitza una nova edició de la Mostra d´Humor Social de la UA

Dimecres 17 de maig - Sala Aifos de la UA - 13.00 hores  (taula redona i Premi Notari de l'Humor)
Exposició: Fins al 31 de juliol - Sala Aifos de la UA

"Home ric, homes pobres". El dramàtic tema de la desigualtat és l'eix central de la nova Jornada d'Humor Social de la UA que, gràcies al suport de Federació de Caricaturistes d'Espanya (FECO-Espanya), aconsegueix enguany la seua XVII edició. Un total de 61 dibuixos de 44 autors internacionals formen l'exposició.


Exposicions anteriors

nuremberLa Sala Aifos presenta l'exposició documental "Intèrprets en Núremberg 1945-1946"

Des del dilluns 13 de març - Sala Aifos de la UA

Sobre la base de fotografies complementades amb fonts escrites i orals, aquesta exposició pretén posar el focus en la participació dels intèrprets en un fet històric bàsic de la memòria col·lectiva: els processos de Núremberg després de la II Guerra Mundial.

L'exposició "María Sklodowska-Curie, una polonesa a París" arriba a la Sala Aifos

Inauguració: dimecres 1 de febrer - Sala Aifos - 13.00 hores 
Els vicerectorats d'Investigació i Transferència de Coneixement, Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, i Cultura, Esport i Llengües de la UA et presenten aquesta exposició que repassa la vida i l'obra de la il·lustre científica francopolonesa Maria Sklodowska-Curie (1867-1934), referent universal de tenacitat i la passió per la ciència. La mostra es complementa amb una xarrada el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

La UA dedica una exposició al Monument als Màrtirs de la Llibertat d'Alacant

Fins al 23 de desembre - Sala Aifos (Edifici de Filosofia i Lletres III)

Entre el 1907 i el 1939 el monument als Màrtirs de la Llibertat, va ser un lloc de memòria democràtica emblemàtic de la ciutat d’Alacant, eliminat per les autoritats franquistes en la postguerra. Ara la UA li dedica l'exposició "La memòria d'un lloc de memòria democràtica: les targetes postals de Monument als Màrtirs de la Llibertat d'Alacant" en la Sala Aifos del Campus.

Sales Trànsit I, II i III

Situades respectivament en els halls dels Aularis I , II i III, es dediquen a formats menors però són àmpliament visitades per la posició estratègica que tenen en zones amb molta afluència d'estudiants.

Exposicions anteriors

tratado de romaExposició al Aulari II pel 60 aniversari dels Tractats de Roma

Del 3 a l'11 d'abril - Sala Trànsit, Aulari II de la UA

En una època de crisi institucional europea com l'actual, aquesta exposició té com a objectiu principal presentar de manera didàctica el passat (creació de les Comunitats Europees), el present (la Unió Europea d'avui) i els futurs desafiaments de la Unió Europea.

Exposició "Mirant cap el futur. 50 anys de CCOO PV"

Fins al 30 de gener - Sala Trànsit, Aulari II del campus

L'exposició reivindica la identitat del sindicat CCOO com a moviment sociopolític de treballadores i treballadors de tots els àmbits laborals. Se subratllen elements determinants en la seua configuració com el canvi generacional i cultural en els 60, l'antifranquisme i la lluita pels drets humans, el seu caràcter de moviment i la seua vocació unitària, o la seua oposició a les polítiques neoliberals.


Del morat al negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina 2006-2016

Del 15 de desembre al 29 de gener - Aulari II Campus UA

Aquesta mostra, que compleix la seua desena edició, està formada per una selecció actualitzada de 32 imatges en lones de gran grandària que arrepleguen la realitat de la violència de gènere en el seu grau més extrem, el dels assassinats masclistes, que acaben amb la vida d'al voltant de 70 dones a Espanya cada any.

Servei de Cultura


Servicio de Cultura
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9387

Fax: (+34) 96 590 4649

Twitter: http//twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://goog.com/+CulturaenlaUA

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464