Saltar apartados

Sales Aifos i Trànsit

Sala Aifos

Situada a l'Edifici C de la Facultat de Filosofia i Lletres. És una àmplia sala al costat de la qual podem trobar el Centre d'Estudis Iberomericans Mario Benedetti i la biblioteca personal de l'autor a Madrid que va arribar a la UA.

Exposicions actuals

Exposició 40 visions i versions d'Alacant i província
Inauguració 27 de juny a les 12,30 h.
Del 27 de juny al 14 d'octubre de 2019

La col·lecció Museu Comercial Alacant presenta aquesta exposició a través de l'elecció de 40 activitats productives del nostre territori, on Alacant sempre s'ha significat per la diversitat i creativitat del nostre teixit industrial des de la 2ª meitat del s. XIX fins als nostres dies.

Exposicions anteriors

XIX Mostra d'Humor Social de la UA: Llibertat d'Expressió

Del 8 de maig al 7 de juny - Sala Aifos de la UA

La Mostra d'Humor Social de la UA torna per a tractar un tema de màxima actualitat. El grup d'artistes gràfics i vinyetistes que enguany exposen en la Sala Aifos ens proposen les seues lúcides aportacions sobre un assumpte davant el qual només cal alçar la veu (i la imaginació).

Exposició "40 anys, quaranta poetes, XL artistes" dirigida per Antoni Torres Martorell. Del 6 de març fins a l'11 d'abril.

Naix amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys de coneixement, ensenyament i cultura de la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i intercanvi d'artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua.

Educant el gust. Art i història del ben menjar. Inauguració 11 de desembre a les 12 h. L'exposició estarà fins al 26 de febrer de 2019. Invitació a reflexionar des de l'art i des de la història sobre el significat que l'alimentació té en la vida de les persones i les societats.

 

cartel expo nestle valMig segle de publicitat i cultura (1920-1966) del 20 de setembre al 29 de novembre. Inauguració el 20 de setembre a les 19 h. en la Sala Aifos.

En 1920 l'empresa Nestlé va editar l'album Timbres, compost de croms col·leccionables sobre una varietat d'assumptes, especialment científics i culturals. Per als successius àlbums, Nestlé va aconseguir la col·laboració de científics, professors universitaris i reconeguts experts que es van encarregar d'escriure textos divulgatius de gran qualitat, per als quals els croms servien d'il·lustració.

Exposició de dibuix arqueològic Ciencia Arte y Técnica del 2 al 31 de juliol en la Sala Aifos de la UA. Inauguració 2 de juliol a les 12 h.


La mostra arreplega un total de 30 obres pertanyents als socis d'ADARQ. Asociación Nacional de Dibujantes e Ilustradores de Arqueología, que han decidit participar de forma altruista en el projecte. L'exposició engloba des de la gènesi de la disciplina, en la documentació gràfica a peu de camp, continuant per la Il·lustració digital que obri noves vies d'expressió històrica per a millorar la seua comprensió i finalitzant amb les Noves Tecnologies aplicades al sector de l'arqueologia i la cultura.

 

humor social 2017La desigualtat protagonitza una nova edició de la Mostra d´Humor Social de la UA

Dimecres 17 de maig - Sala Aifos de la UA - 13.00 hores  (taula redona i Premi Notari de l'Humor)
Exposició: Fins al 31 de juliol - Sala Aifos de la UA

"Home ric, homes pobres". El dramàtic tema de la desigualtat és l'eix central de la nova Jornada d'Humor Social de la UA que, gràcies al suport de Federació de Caricaturistes d'Espanya (FECO-Espanya), aconsegueix enguany la seua XVII edició. Un total de 61 dibuixos de 44 autors internacionals formen l'exposició.


nuremberLa Sala Aifos presenta l'exposició documental "Intèrprets en Núremberg 1945-1946"

Des del dilluns 13 de març - Sala Aifos de la UA

Sobre la base de fotografies complementades amb fonts escrites i orals, aquesta exposició pretén posar el focus en la participació dels intèrprets en un fet històric bàsic de la memòria col·lectiva: els processos de Núremberg després de la II Guerra Mundial.

L'exposició "María Sklodowska-Curie, una polonesa a París" arriba a la Sala Aifos

Inauguració: dimecres 1 de febrer - Sala Aifos - 13.00 hores 
Els vicerectorats d'Investigació i Transferència de Coneixement, Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, i Cultura, Esport i Llengües de la UA et presenten aquesta exposició que repassa la vida i l'obra de la il·lustre científica francopolonesa Maria Sklodowska-Curie (1867-1934), referent universal de tenacitat i la passió per la ciència. La mostra es complementa amb una xarrada el 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

La UA dedica una exposició al Monument als Màrtirs de la Llibertat d'Alacant

Fins al 23 de desembre - Sala Aifos (Edifici de Filosofia i Lletres III)

Entre el 1907 i el 1939 el monument als Màrtirs de la Llibertat, va ser un lloc de memòria democràtica emblemàtic de la ciutat d’Alacant, eliminat per les autoritats franquistes en la postguerra. Ara la UA li dedica l'exposició "La memòria d'un lloc de memòria democràtica: les targetes postals de Monument als Màrtirs de la Llibertat d'Alacant" en la Sala Aifos del Campus.

Sales Trànsit I, II i III

Situades respectivament en els halls dels Aularis I , II i III, es dediquen a formats menors però són àmpliament visitades per la posició estratègica que tenen en zones amb molta afluència d'estudiants.

Exposicions anteriors

vicente ferrerLa Fundació Vicente Ferrer exposa en la UA 'Un món, 17 reptes'

Del 15 al 26 d'octubre de 2018.

La mostra "Un món, 17 reptes" exposa el treball d'aquesta Fundació en l'Índia amb l'objectiu de mostrar i fer comprendre la importància dels compromisos adquirits a nivell mundial a través de l'Agenda 2030.

fotografos unidos'Fotògrafs units per la música' en la Sala Trànsit de la UA

Del 10 de setembre a l'11 d'octubre.

Un mostra fotogràfica oferida per Música Zero, que arreplega 26 imatges d'artistes i grups musicals emergents de la província d'Alacant. en l'Aulari II, sala Trànsit.

tratado de romaExposició a l´Aulari II pel 60 aniversari dels Tractats de Roma

Del 3 a l'11 d'abril - Sala Trànsit, Aulari II de la UA

En una època de crisi institucional europea com l'actual, aquesta exposició té com a objectiu principal presentar de manera didàctica el passat (creació de les Comunitats Europees), el present (la Unió Europea d'avui) i els futurs desafiaments de la Unió Europea.

Exposició "Mirant cap al futur. 50 anys de CCOO PV"

Fins al 30 de gener - Sala Trànsit, Aulari II del campus

L'exposició reivindica la identitat del sindicat CCOO com a moviment sociopolític de treballadores i treballadors de tots els àmbits laborals. Se subratllen elements determinants en la seua configuració com el canvi generacional i cultural en els 60, l'antifranquisme i la lluita pels drets humans, el seu caràcter de moviment i la seua vocació unitària, o la seua oposició a les polítiques neoliberals.


Del morat al negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina 2006-2016

Del 15 de desembre al 29 de gener - Aulari II Campus UA

Aquesta mostra, que compleix la seua desena edició, està formada per una selecció actualitzada de 32 imatges en lones de gran grandària que arrepleguen la realitat de la violència de gènere en el seu grau més extrem, el dels assassinats masclistes, que acaben amb la vida d'al voltant de 70 dones a Espanya cada any.

Servei de Cultura


Servei de Cultura
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3725 / (+34) 96 590 3300

Twitter: http://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464